Teamcoaching

Teamcoaching op een zeilboot

Teamcoaching op een zeilboot: leuk en leerzaam tegelijkertijd! Met teamcaching gaan we een stap verder dan ‘alleen’ teambuilding. Het team komt met een specifiek vraagstuk aan boord en wordt daar expliciet op gecoacht. Heeft het team bijvoorbeeld moeite om op tijd de deadlines te halen? Of zit het vraagstuk meer in het niet aanspreken van elkaar? Een ander vraagstuk dat vaak voorbij komt is het gebrekkig samenwerken en gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Ook individuele teamleden krijgen persoonlijke feedback op de wijze waarop hun gedrag invloed heeft op het teamvraagstuk. Met deze feedback, gekoppeld aan de ervaring op de boot, kan een team meteen aan de slag. Bij de volgende opdracht aan boord, maar zeker ook terug op het werk.  Heeft jouw team al een professionele teamcoach?

Een dag teamcoaching op een zeilboot

Het programma is al begonnen voordat we aan boord komen. Door middel van een stuk intake heb ik in kaart gebracht wat het belangrijkste thema is dat het team uit deze dag wil halen. Vaak frame ik dat samen met het team in een enkel woord of zin. Aan boord stellen we ons kompas op dit thema en begint de kracht van de herhaling. Met specifieke opdrachten die exact aansluiten bij het thema krijgt het team de kans om gedurende de hele dag samen te werken aan dit thema. De ervaring is dat het in de ochtend nog wel eens  moeilijk loopt. Na goede reflectie-sessies neemt het team dan in de middag ‘revanche’ op zichzelf en ervaart het hoe het ook kan; ontwikkeling!  Veel effectiever kun je een teamdag niet besteden. Teamcoachen op een zeilboot: leuk en leerzaam.

Teamscan: leuk en leerzaam!

Soms weet een team zelf niet zo goed waar ze eigenlijk staat. Hoe goed zijn wij eigenlijk? Werken we wel echt optimaal samen? Zijn we nou wel echt open naar elkaar? En kunnen we als team ook botsen zonder meteen de relatie op het spel te zetten? Vragen waar veel teams nog niet een duidelijk antwoord op hebben. Het gevoel zegt dat het beter kan maar hoe meet je dat? 

Het antwoord is even verrassend als eenvoudig; door met je team bij mij aan boord te stappen. Met een aantal zeer praktische oefeningen wordt snel inzichtelijk waar het team staat. Samen bepalen we vooraf welke criteria we bij het team willen toetsen. Ik ontwerp een oefening op maat om het team de kans te geven te laten zien waar het staat. Een levensechte teamscan op maat ipv een invuloefening vanachter een beeldscherm. Iets voor jouw team?

Intensieve teamcoaching op een boot

Soms is het heel duidelijk wat een team nog te doen heeft. Wat er systemisch nog niet goed ingesteld staat, waar het stroef loopt of welke potentie nog niet tot bloei komt. Als dit het geval is kunnen we concreet aan de slag met teamcoaching. Vooraf bepalen we de thema’s die in jouw team aan de orde zijn en ontwerpen we een programma op maat. Dit programma richt zich niet alleen op het team maar ook op de individuele teamleden. Zij beïnvloeden met hun gedrag het ‘systeem’ immers continu maar hebben hun eigen impact lang niet altijd in de gaten. Het ontdekken van de patronen in het team staat voorop. Daarna volgt het ontwikkelen van bewustzijn op de eigen invloed. Tot slot wordt er praktisch geoefend met nieuw gedrag om te laten ervaren wat dat oplevert voor het team en voor het teamlid zelf. Zo wordt teamcoaching op een zeilboot leuk en leerzaam tegelijkertijd. Heeft jouw team al een professionele teamcoach? kijk anders ook eens bij BlueSkyBehaviour.

Reserveren

Toelichting

Hebben jullie al een vaste datum in gedachten waarop de teambuilding moet plaatsvinden? Reserveer dan nu hiernaast geheel vrijblijvend deze dag bij ons zodat je zeker weet dat we in ieder geval kunnen mocht je uiteindelijk echt willen boeken. Wij nemen dan contact met je op om jullie wensen te bespreken en te onderzoeken of wij kunnen bieden wat jullie zoeken. Dat kan telefonisch, per mail maar als je wilt komen we ook graag op de koffie voor een kennismaking.

Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- In optie

Voornaam*:

Achternaam*:

Email*:

Telefoon:

Beschrijving: