Teamontwikkeling

Teamontwikkeling op een zeilboot is effectief

Echte duurzame teamontwikkeling gaat niet in 1 dag. Net zoals je ook niet in 1 dag leert zeilen, spreken voor een groep of een algoritme bouwt. Als teamontwikkelaar maak ik met het team een reis waarin naast het team en de teamleden ook de context van het team in de aanpak wordt meegenomen. Het team is immers onderdeel van een groter geheel, de organisatie. De wisselwerking tussen de invloeden vanuit de context van het team; de organisatie, de markt, klanten en andere stakeholders is elementair om goed te begrijpen waarom een team zich gedraagt zoals het zich gedraagt. Het heeft dus grote voordelen om deze context mee te nemen in de gewenste ontwikkeling van het team. Ik zie teamontwikkeling dan ook graag als een ongoing proces waarbij de omgeving van het team continu verandert. Dat maakt dat het team zelf ook continu in verandering is. Het organiseren van een proces van vertragen, reflectie en versnellen helpt het team dan enorm om tot echte ontwikkeling te komen. Alleen dan heeft een team de kans om een High Performance Team te worden. Teamontwikkeling op een zeilboot is effectief.  

 Heeft jouw team de ambitie een High Performance Team te worden? Kijk dan naar mijn 3-i aanpak hieronder. Of kijk op BlueSkyBehaviour.

Inventarisatie

De eerste I is van Inventarisatie. In deze fase kom ik in de organisatie op bezoek om een scan te maken van de actuele situatie. Ik observeer teammeetings, spreek met individuele teamleden en eventuele andere relevante stakeholders van het team. Op basis van de gemaakte scan komt er een terugkoppel moment met het team.  Daar presenteer ik mijn bevindingen en onderzoek of het team het herkent, wil aanvullen of aanpassen. samen maken we dan ook met een design workshop een programma voor de volgende fase: inspiratie

Inspiratie

De tweede I is van Inspiratie. In deze fase wordt het team getraind om het gewenste gedrag in de praktijk om te zetten. Dat kan heel goed op de boot maar soms gebruik ik ook andere werkvormen omdat deze beter passen bij wat het team te ontwikkelen heeft. Vaak laat ik een aantal weken tussen de sessies zitten om het team de kans te geven het geleerde ook in de praktijk toe te passen. In deze fase komt het ook vaak voor dat teamleden een stuk individuele coaching krijgen om hun rol in het team effectiever in te vullen.

Implementatie

De derde I gaat over de Implementatie. Feitelijk het mest belangrijke. Daar doen we het toch allemaal voor! Hoe borgen we dat het team en de teamleden in de dagelijkse praktijk niet terugvallen in hun oude patronen? Het antwoord is coaching-on-the-job. In deze fase kom ik weer in de organisatie maar dan met een actievere rol. Ik coach het team on-the-job tijdens meetings. Waar nodig doe ik dat ook bij individuele teamleden. Net zo lang totdat het team swingt en iedereen het beste uit zichzelf bijdraagt aan het teamresultaat. Een succes is pas een succes als iedereen het als een succes ervaart!

Reserveren

Toelichting

Hebben jullie al een vaste datum in gedachten waarop de teambuilding moet plaatsvinden? Reserveer dan nu hiernaast geheel vrijblijvend deze dag bij ons zodat je zeker weet dat we in ieder geval kunnen mocht je uiteindelijk echt willen boeken. Wij nemen dan contact met je op om jullie wensen te bespreken en te onderzoeken of wij kunnen bieden wat jullie zoeken. Dat kan telefonisch, per mail maar als je wilt komen we ook graag op de koffie voor een kennismaking.

Kalender word geladen......
- Beschikbaar
 
- In optie

Voornaam*:

Achternaam*:

Email*:

Telefoon:

Beschrijving: